Data
20 października 2024
Godzina
17:30 - 20:00
Czas trwania
2 h 30 minut
Organizator
Miejsce
Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN
Wolnych 0 miejsc
Dodatkowe informacje o biletach i wejściówkach:
Udział w warsztatach jest bezpłatny. Spotykamy się przed wejściem głównym do muzeum 15 minut przed rozpoczęciem warsztatów.
Opis:
Zapraszamy na warsztaty kulinarne dla dorosłych osób Głuchych. Warsztaty zostaną przeprowadzone w unikalnej formie duetu prowadzących: specjalistę ds. kulinariów oraz osobę Głuchą. Scenariusz warsztatów zostanie oparty o przepisy świątecznych potraw żydowskich znanych ze wspomnień bohatera wystawy - Majera Kirszenblata, które przynoszą smakowite opisy i obrazy potraw przedwojennego Opatowa. Podczas warsztatów kulinarnych przygotujemy dania żydowskiej kuchni, które stały się częścią współczesnej tradycji kulinarnej w Polsce.
Prowadzące: Agnieszka Kuś, Natalia Siuchta
Tłumaczenie na PJM: Magda Schromova
Prowadzące: Agnieszka Kuś, Natalia Siuchta
Tłumaczenie na PJM: Magda Schromova
Finansowanie:
Nazwa zadania: "(Po)żydowskie. Sztetl Opatów oczami Majera Kirszenblata" – wystawa dla wszystkich.
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego.
Dofinansowano ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego.
Prowadzenie w polskim języku migowym
Tłumaczenie na polski język migowy
Języki na wydarzeniu: polski, polski język migowy
Tłumaczenie na żywo na język: polski język migowy
Dostępność miejsca:
Muzeum Historii Żydów Polskich POLIN - czytaj więcej o dostępności
Odbiorcy:
Osoby powyżej 16 r.ż., Seniorzy i seniorki